اولین علائم بارداری چیست؟ اگر بخواهیم نگاهی به نخستین علائم بارداری بیندازیم، نگاه ما بی شک باید نگاهی دقیق و تخصصی باشد، چرا که بسیاری از علائم نمود یافته در این دوران به بررسی تعمقانه نیاز دارند تا متوجه شویم که فردی باردار است یا نه؛ بنابراین گاهی جلوه یافتن علائم بارداری از همان علائم […]
نوشته اولین علائم بارداری چیست؟ اولین بار در بانوزون. پدیدار شد.
اولین علائم بارداری چیست؟ اگر بخواهیم نگاهی به نخستین علائم بارداری بیندازیم، نگاه ما بی شک باید نگاهی دقیق و تخصصی باشد، چرا که بسیاری از علائم نمود یافته در این دوران به بررسی تعمقانه نیاز دارند تا متوجه شویم که فردی باردار است یا نه؛ بنابراین گاهی جلوه یافتن علائم بارداری از همان علائم رایج همیشگی پیروی نمیکند و شکل و سبک و سیاق متفاوتی را دارا میباشند.
علامتهایی نیز وجود دارد که در تمام زنان باردار یا اکثریت قریب به اتفاق آنان به وضوح پدیدار میشود که از جمله آنها میتوان به افزایش وزن فرد و همچنین قاعدگیها و پریودهای بی نظم و در نتیجه عقب افتادن عادات ماهیانه اشاره کرد
ااولین علائم بارداری چیست؟ و چه زمانی احساس میکنیم؟ اولین علائم مربوط به بارداری به طور معمول از دو هفته تا سه ماه اول بارداری بروز مییابند اما ممکن است در بعضی از خانمها در طول مدت بارداری نیز احساس شوند.
از آنجا که همه نشانهها و علائم دوران بارداری در تمام زنان یکسان و مشابه نیستند و حتی علائم بارداری فعلی یک زن ممکن است با نشانههای حاملگی قبل او تفاوت کند، نمیتوانیم مجموعه این علائم را به تک تک افراد باردار نسبت دهیم.
اولین علائم بارداری به لحاظ عمومی بسیار به نشانههایی که خانمها هر ماه قبل از اتفاق افتادن عادت های ماهانه خود تجربه میکنند مشابهت دارد، نتیجتا اطمینان حاصل کردن از باردار بودن فرد با بروز پیدا کردن چنین علائمی چندان آسان به نظر نمیرسد.
اولین علائم بارداری
بارداری، دورهای شگفتانگیز و پر از تغییرات در زندگی زنان است. اولین علائم بارداری، نویدبخش آغاز این سفر پرهیجان و گاه چالشبرانگیز است. اما اولین علائم بارداری چیست؟
اولین علائم قطعی بارداری
اولین علائم بارداری به شرح زیر هستند:
- تاخیر در قاعدگی: این علامت، اولین و رایجترین علامت بارداری است. اگر دوره قاعدگی شما منظم است و با تاخیر مواجه شدهاید، احتمال بارداری وجود دارد.
- لکه بینی: لکه بینی خفیف و صورتی رنگ، حدود 6 تا 12 روز پس از لقاح، ممکن است رخ دهد. این لکه بینی به دلیل لانه گزینی جنین در رحم است.
- تست بارداری مثبت: انجام تست بارداری، بهترین راه برای تأیید بارداری است. تستهای بارداری با بررسی هورمون hCG در ادرار یا خون، بارداری را تشخیص میدهند.
علائم احتمالی بارداری:
اما این علائم احتمال بارداری را تشدید میکنند:
- حساسیت سینهها: افزایش هورمونها در دوران بارداری، میتواند باعث حساسیت، تورم و بزرگ شدن سینهها شود.
- تهوع و استفراغ: تهوع صبحگاهی، از علائم شایع بارداری است که میتواند در هر زمان از روز رخ دهد.
- خستگی: احساس خستگی و بیحوصلگی، از علائم رایج در اوایل بارداری است.
- تکرر ادرار: نیاز به دفع ادرار، به دلیل افزایش حجم خون در دوران بارداری، بیشتر میشود.
- تغییرات خلقی: نوسانات خلقی، از علائم شایع بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی رخ میدهد.
- حساسیت به بو: حس بویایی در دوران بارداری قویتر میشود و ممکن است نسبت به برخی بوها حساسیت پیدا کنید.
- ویار غذایی: میل به خوردن برخی غذاها و تنفر از برخی دیگر، از علائم رایج بارداری است.
علائم بارداری
از علائم کلی اوایل دوره بارداری میتوان علامتهایی نظیر عقب افتادن و متوقف شدن قاعدگی، بالا رفتن میزان دفع به صورت ادرار، حالت تهوع، درد در ناحیه کمر آن هم به صورت جزئی، خونریزیهای کوتاه مدت و خفیف، پدیدار شدن لکههای تیره رنگ در ناحیه سینهها، بروز حساسیت در ناحیه سینهها، یبوست و یا نفخ در ناحیه شکم، اختلالات جزئی در تنفس، سر دردهایی با شدتهای متفاوت و حتی تغییرات جدی در شیوه رفتار و عادات عمومی را نام برد.

علائم بارداری
اما از نشانهها و علامتهای برجستهتر و پررنگتر اوایل دوران حاملگی میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
تاخیر در عادات ماهیانه یا متوقف شدن آنها
از آنجا که پریود، در دوران حاملگی دیده نمیشود؛ بنابراین یکی از مهمترین علامتهای ابتدایی بارداری توقف پریود و عقب افتادن عادتهای ماهیانه است و منبسط شدن دیواره رحم و پدید آمدن لکهها به خاطر تثبیت تخمکهایی که به باروری رسیدهاند، دیگر جزء علائم قاعدگی به شمار نمیرود بلکه ممکن است جزو نشانههای بارداری تلقی شوند؛ البته خانمهایی که در قبل شاهد بینظمیهایی در دوران قاعدگی خود بودهاند، شاید نتوانند به این مورد خاص استناد نمایند و به بارداری خود مطمئن شوند و باید باردار بودن خود را از دیگر نشانههای مربوط به آن استنباط کنند.
حتما بخوانید: زردی نوزاد چیست و چه علائم و عوارضی دارد؟
بالا رفتن میزان دفع ادرار از علائم بارداری
سیر تغییرات هورمونی در دوره بارداری سبب میشود که میزان گردش و جریان خون کلیهها و مجرای ادراری افزایش یابد و در نتیجه مخزن مثانه در بازههای زمانی کوتاه مدت و وقفههای کوتاهی پر شود؛ و در اینجا است که فرد نیاز پیدا میکند که سریعتر به دفع ادار بپردازد، فرد هر چقدر که در دوره بارداری جلوتر برود میزان دفع ادرار نیز بیشتر خواهد شد و بروز این علامت از هفته ششم شدت خواهد گرفت.
حالت تهوع از علائم بارداری
در بازه زمانی هفته دوم تا هفته هشتم بارداری، فرد باردار دچار حالت تهوع میشود؛ البته این علامت جزء نشانههایی محسوب میشود که در برخی زنان اتفاق میافتد و در برخی دیگر رخ نمیدهد. پدیدار شدن این نشانه به طور معمول ساعت و محدوده زمانی مشخصی را به خود اختصاص نمیدهد اما در اکثر موارد حدود صبح واقع میشود، این علامت که انتظار میرود ناشی از تغییرات هورمونی باشد، حتی ممکن است در بعضی افراد تمام دوران بارداری احساس شود و تنها به ماهها و هفتههای اول یا آخر حاملگی خلاصه نشود. حالت تهوع در بعضی مواقع با بالا آوردن استفراغ از معده همراه است و گاهی نیز بدون استفراع اتفاق میافتد.

علائم بارداری
دردهای گوناگون در ناحیههای مختلف بدن
از جمله دردهایی که در دوره بارداری متوجه خانمها میشود، کمر درد است که هم در اوایل و هم در اواخر بارداری ممکن است شاهد آن باشند و جزو نشانههای متداول محسوب میشود؛ سردردها نیز که حاکی از تغییر در هورمونهای مختلف میباشند، جزو نشانههای بارداری به حساب آمده و فرد حامله را به طرز محسوسی کلافه میکنند.
گرفتگی ماهیچهای و ترشح و دفع از علائم بارداری
در اوایل دوره بارداری گرفتگیها و انبساط دیوارههای رحم سبب درد خواهد شد، اما در اکثر مواقع این درد خفیف و جزئی جلوه مییابد. علاوه بر اینها پدیدار شدن لکههایی به صورت محسوس و ملموس در اوایل حاملگی اتفاق میافتد که اغلب ناشی از آن است که تخمکهای بارور شده پس از لقاح به دیواره های رحم زن می پیوندند (از این پدیده به عنوان پدیده لانه گزینی یاد میشود).
گاهی اوقات نیز این لکه بینیها شکل شدیدتری داشته و به خون ریزی شبیه میشوند که البته این خون ریزیها نیز از مقدار زیادی برخوردار نیستند و میزانشان از خون ریزیهای پریود به مراتب کمتر است. لکه بینیها و خون ریزیهای این چنینی به طور رایج در بازه زمانی حدود 5 تا 15 روز بعد از رخ دادن لقاح دیده میشوند. خانمهای باردار در اوایل دوره بارداری ممکن است شاهد ترشحات واژنی نیز باشند، بدین صورت که ترشحاتی با غلظت بالا و سفید رنگ را به خاطر ضخامت دیوارههای واژن دفع نمایند که این رخدادها معمولا مختص اولین هفته های بارداری هستند.
تغییرات محسوس در شکل پستانها از علائم بارداری
در اوایل این دوره سینههای زنان باردار دستخوش تغییراتی خواهد شد که ممکن است هر یک از علائم پر شدن و سنگین شدن و تورم و حتی درد در این ناحیه به واسطه نوسانات مختلف هورمونی را شامل شود. در این حالت است که سینهها دچار حساسیت میشوند و لمس شدن آنها با درد و احساس ناراحتی همراه خواهد بود، اما با سپری شدن مدت زمان کوتاهی، این علامتها رفع میشوند. البته لازم به ذکر است که پدید آمدن لکههای تیره رنگ روی پوست سینهها نیز جزء تغییراتی است که در این ناحیه و به هنگام بارداری اتفاق میافتد.
پیشنهاد مطالعه: زگیل تناسلی | راه های انتقال زگیل تناسلی و روش های درمان آن
ایجاد حس خستگی در فرد باردار
اوایل دوران بارداری ممکن است احساساتی نظیر خستگیها و کسالتهای مختلف را به فرد باردار منتقل کند و فرد نیاز مبرمی به خوابیدن احساس کند، بروز این علامت میتواند ارتباط مستقیمی با بالا رفتن سطح هورمون پروژسترون داشته باشد و در اوایل دوره بارداری به سراغ فرد حامله بیاید. خوابیدن در اوایل این دوره به مراتب آسانتر از اواخر دوره بارداری است، چرا که در اواخر دوره، وزن فرد بیشتر شده است و دچار اختلالاتی در خوابیدن خواهد شد.

علائم بارداری
تغییراتی محسوس در روند رفتار و خلقیات فرد باردار
تغییرات مختلف در هورمونها که تاثیرات مستقیم و غیر قابل انکاری را در کارایی مغز دارند، منجر به این میشود که زنان خصوصا در ماههای اول بارداری خود دچار معضلاتی از جمله تغییرات نا به هنگام و منفی در خوی و خلق خود شوند. هیجانات، عواطف و احساست دیگر آنها تحت شعاع قرار گیرد و حتی گاهی با احساساتی از قبیل ناامیدی و بیانگیزگی دست به گریبان شوند. اگر بروز این حالات حاد و غیر قابل کنترل شود، مشورت با پزشک و پیگیریهای لازم جهت درمان و بازگشت به وضعیت ثابت قبلی برای ایجاد حس آرامش و امنیت نسبی به فرد ضرورت خواهد داشت.
انزجار از استنشاق برخی از رابحه ها و چشیدن برخی از طعم ها
دگرگونیهای مختلف هورمونی، سبب میشود فرد باردار گاهی نسبت به چشیدن خوراکهای مختلف احساس ویار کرده و به خوردن آنها حتی به شکل افراطی تمایل و اصرار ورزد یا اینکه گاهی از مزه مزه کردن برخی از طعمها دچار حالت تهوع و انزجار شود. مصداق چنین حالتی در استشمام بوهای مختلف نیز رویت میشود که گاهی فرد باردار از استشمام بعضی از بوها تنفر دارد؛ حتی بوهایی که تا قبل از بارداری احساس خاصی به آنها نداشته است.
سرگیجه و ضعفهای عمومی
تغییر در هورمونها، میزان قند گلوکزی را پایین میآورد و در نتیجه فرد با کاهش میزان انرژی مواجه خواهد بود و احساس ضعف و سرگیجه بر وی غالب میشود؛ گاهی نیز فراخ شدن دیواره رگها سبب میشود تا فشار خون به طرز محسوسی پایین بیاید و سرگیجه و ضعف عمومی حاصل گردد.
بالا رفتن سطح دمای بدن از علائم بارداری
بارداری با افزایش دمای بدن همراه است، بنابراین اگر فرد باردار متوجه افزایش دمای بدن خود آن هم به میزان بالایی شود، قادر خواهد بود یکی از نشانههای اولیه بارداری را در خود تشخیص دهد، خصوصا اگر این افزایش دما در اوایل صبح رخ دهد و در روزهای متوالی ادامه یابد.

علائم بارداری
یبوست و یا نفخ در ناحیه شکم
شخص باردار در اوایل دوره بارداری خود ممکن است به علامتی مانند یبوست بر بخورد و آن به خاطر کارکرد و فعالیت متفاوت هورمونها و حاکی از تاثیر این تغییرات و نوسانات هورمونی بر روی عملکرد دستگاه گوارش است. در بعضی موارد هم شاهد نفخ خواهد بود که آن هم برگرفته از تغییر در هورمونها است و شباهتهای زیادی را با نفخها و برجستگیهای شکم قبل از پریود دارد و این برجستگیها سبب میشود تا فرد کمی به حامله بودن خود مشکوک شود.
تفاوت علائم بارداری و قاعدگی:
برخی از علائم بارداری مانند خستگی، نوسانات خلقی و نفخ، مشابه علائم قاعدگی هستند. با این حال، برخی تفاوتهای کلیدی بین این دو وجود دارد:
- تاخیر در قاعدگی: در بارداری، قاعدگی به طور کامل متوقف میشود، اما در قاعدگی، خونریزی به طور طبیعی رخ میدهد.
- لکه بینی: لکه بینی در بارداری، خفیف و صورتی رنگ است، اما در قاعدگی، خونریزی سنگینتر و به رنگ قرمز است.
- حساسیت سینهها: در بارداری، حساسیت سینهها بیشتر و طولانیتر است، اما در قاعدگی، این حساسیت معمولاً چند روز قبل از شروع قاعدگی رخ میدهد.
زمان مراجعه به پزشک:
اگر هر یک از علائم بارداری را تجربه کردید، برای تأیید بارداری و دریافت مراقبتهای لازم، به پزشک مراجعه کنید.
نکات مهم:
- تجربه اولین علائم بارداری در افراد مختلف، متفاوت است.
- همه افراد، تمام علائم بارداری را تجربه نمیکنند.
- در صورت داشتن هر گونه سوال یا نگرانی، با پزشک خود مشورت کنید.
- بارداری، دورهای منحصر به فرد و خاص در زندگی هر زن است. با آگاهی از اولین علائم بارداری و مراقبتهای لازم، میتوانید از این سفر شگفتانگیز لذت ببرید.
سخن پایانی
البته تمامی موارد ذکر شده فوق، احتمالات ظاهری و درونی و تغییراتی هستند که در اوایل دوران حاملگی ممکن است از جانب شخص باردار احساس شود و صحت و تایید آنها قبل از پیگیریهای تخصصی کمی نامطمئن به نظر میآید.
نتیجه آزمایش ادرار یا آزمایش خون تجویز شده از جانب پزشک مربوطه میتواند مشخص کند که فرد به طور قطعی باردار است یا خیر.
نوشته اولین علائم بارداری چیست؟ اولین بار در بانوزون. پدیدار شد.
منبع: